STRAŠNA TRAGEDIJA: Pogledajte šta su pronašli u njoj, umjesto bebe!

Test je pokazao da je drugi puta trudna, veselje u kući je bilo neizmjerno! A onda je došla na ultrazvuk… Kad je vidjela sliku na ekranu, počela je vrištati, a suze su frcale na sve strane. Pogledajte prizor koji je ugledala na ekranu…

Umijesto toliko željene djevojčice, jer već je imala sina, žena je otkrila kako je njezina maternica prepuna tumora. Riječ je o molarnoj trudnoći i događa se u svega 2 posto “začeća”.

Kod molarne trudnoće nakon oplodnje u maternici umjesto normalnog embrija nastaje patološka masa. U takvoj trudnoći ne postoji plod koji raste, nego samo nešto nalik nenormalnoj posteljici.

Molarna trudnoća nastaje kada se stanice od kojih se normalno sastoje korionske resice (prstasti izdanci kojima je posteljica vezana za maternicu) ne razviju normalno. Umjesto toga, one tvore nakupine vodenih mjehurića koji ne mogu osigurati rast normalnog embrija. Rizik molarne trudnoće veći je u žena starijih od 40 godina.

“Mojoj je supruzi stalno bilo loše za trajanja ove trudnoće, a s prvim djetetom to nije bilo tako. Prvi smo ultrazvuk napravili u jedanaestom tjednu i vijesti nisu bile dobre”, napisao je njezin suprug koji je objavio tijek molarne trudnoće na mreži kako bi podigao svijest o ovom medicinskom stanju.

“Bebe na snimci nije bilo. Umijesto toga, bile su tu samo nakupine, nalik na grejp. Oni to zovu molarna trudnoća. Moja je žena morala ići na operaciju. Budući su molarne trudnoće prepletene krvnim žilicama, kirurg se morao pripremiti za potpunu histerektomiju”, napisao je.

Srećom, kirurg je bio vješt, pa nije morao ukloniti reproduktivne organe. Drugim riječima, njegova žena moći će, s nešto poteškoće, pokušati imati još jedno dijete. Nakon svega, evo što je njezin muž zaključio:

“Iako nismo proširili našu malu obitelj, zahvalan sam što imam predivnog sina i ženu koju volim najviše na svijetu”, napisao je.

(Net.hr)