TAJNO SNIMALI DOKTORICU, ONA PRIZNALA: Prodajemo za pare delove tela dece koja su abortirana!

Dr. Deborah Nucatola,direktorica Planned Parenthooda, organizacije koja izvodi abortuse, tajno je snimljena kako razgovara o prodaji organa fetusa. Video je snimljen u sedmom mjesecu 2014. godine kada su se glumci, koji su rekli da su predstavnici biomedicinske kompanije, sastali s Nucatolom.

Ona im je na ručku u restoranu u Kaliforniji objasnila kako stručnjaci Planned Parenthooda koriste tehnike kojima ne oštećuju organe fetusa.
Nucatola je objasnila da koriste metode “abortusa djelimičnim porođajem”. Riječ je o uklanjanju cijelog, netaknutog fetusa iz tijela žene i takav je pobačaj u SAD ilegalan.

Nucatola je, uz ručak, govorila koji su organi najtraženiji kod kupaca.

– Puno ljudi želi jetru. Zbog toga ginekolozi abortuse izvode ultrazvukom kako bi preciznoznali gdje da stave kliješta kojima izvlače fetus kako ne bi oštetili organe koje kupci žele – objasnila je Nucatola.

– Vrlo smo precizni i vrlo uspješni u očuvanju srca, pluća i jetre. Doktori ih mogu izvaditi netaknute. Čak se može izvaditi netaknuta i cijela glava – rekla je Nucatola.

Prodaja tkiva fetusa u svrhu medicinskih istraživanja nije zabranjena, ali zabranjeno je profitirati na prodaji. Također, zabranjeno je ubijati ljudski fetus samo kako bi se kasnije mogli prodavati njegovi dijelovi.

– Prodaja ljudskih organa je federalni zločin. Komercijalna prodaja dijelova fetusa je kažnjiva s do deset godina zatvora i/ili kaznom od 500.000 dolara – piše u američkom zakonu.

– Pobačaj djelimičnim porodom je federalni zločin. Kažnjava se kaznom do dvije godine zatvora i/ili kaznom od 250.000 dolara. Svaki fetus koji je cijeli izvađen prilikom abortusa smatra se živorođenim i svaka druga akcija koja je poduzela da bi se on ili ona ubio je zločin – piše u američkom zakonu.

Video je snimio The Center for Medical Progress, grupa koja nadzire medicinsku etiku. Nakon što je snimak procurio dr. Nucatola je obrisala svoj profil na Twitteru.