TUGA Šumaher ne samo da ne može da hoda, već ne može ni da stoji!

Čuveni vozač Formule 1 Mihael Šumaher od decembra 2013. je u kritičnom stanju, a nagađanja o tome da li se oporavlja ili ne konstantno se pojavljuju. Porodica Šumaher odlučila je da tuži jedan magazin koji je objavio da je stanje popularnog Nemca bolje i da konačno može da hoda.

Advokat Feliks Dam otkrio je pravu istinu jer zastupa Šumahere u ovom slučaju, a ona nije nimalo optimistična niti pozitivna.

– Mihael ne može da hoda, čak ni uz pomoć fizioterapeuta, niti da stoji – rekao je između ostalog advokat.

Porodica tvrdi da je ovim narušena privatnost Šumahera, a presuda će biti poznata u oktobru. Izvesni magazin navodno je razgovarao sa prijateljem bivšeg sportiste koji je rekao da je “Mihael mršav, ali da uz pomoć može da hoda i podgine desnu ruku”.

Njegova menadžerka Sabine Kem još u decembru je rekla da su bilo kakve spekulacije neodgovorne.

– Nagađa su neodgovorna s obizrom na ozbiljnost njegovog stanja. Mihaelova privatnost je veoma važna u ovoj borbi, a nije u redu jer mnogim ljudima koji ga vole mediji daju lažnu nadu – opravdano je poručila Sabine.

Nemac se teško povredio 29. decembra 2013. na skijanju u Francuskoj, posle čega je bio u veštački izazvanoj komi. Od septembra 2014. je na kućnom lečenju. Šumaher je sedmostruki šampion Formule 1, profesionalnu karijeru završio je 2012. Oženjen je i ima dvoje dece.

(Sofija Marjanović)