U SRED SUDNICE: Pogledajte trenutak kada je otac ubijene devojke KRENUO DA RAZBIJE psihopatom!

Sudnica u okrugu Cuyahoga u američkoj državi Ohio u četvrtak je bila poprište nemilih scena. Otac žrtve koju je ubio osuđivani seksualni prijestupnik nije mogao izdržati njegove provokacije i zaletio se na manijaka pred cijelom sudnicom, nedugo nakon što je ovaj osuđen na smrt zbog ubistva tri žene, javlja abc.

Van Terry, otac Shirelldae Terry, na sudu je svjedočio i okrenuo se prema ubici Michaelu Madisonu, kada mu je ovaj uputio smiješak. Bilo je to previše za Van Terryja koji je odmah krenuo prema Madisonu, ali su ga zaustavili šerifovi zamjenici i izveli ga ispred zgrade suda.

Sutkinja Nancy McDonnell nije željela isprazniti sudnicu, te je nakon 15-ak minuta saslušanje nastavljeno. Sutkinja je prihvatila preporuku porote da se Michaela Madisona (38) osudi na smrtnu kaznu, iako je mogao dobiti i kaznu doživotnog zatvora bez mogućnosti pomilovanja. Naglasila je kako ‘stravična priroda njegovih zločina ne dozvoljava mogućnost da ga se poštedi, bez obzira na njegovo haotično djetinjstvo u kojem je i sam bio zlostavljan’.

Porota je Madisona osudila još prošli mjesec zbog nekoliko stravičnih ubistava i otmica. Madison i njegov advokat nisu davali nikakve komentare, a tužitelj Tim McGinty rekao je kako je smrtna kazna i namijenjena ovakvima koji su ‘najgori od najgorih’.

Tijela Angele Deskins (38), Shetishae Sheeley (28) i Shirelldae Terry (18) nađena su u julu 2013. blizu zgrade u istočnom Clevelendu gdje je Madison živio. Odmah je priznao da je udavio dvije žene, dok se treće nije mogao sjetiti.