UZNEMIRUJUĆE Aerodromsko obezbeđenje maltretira NEPOKRETNU DEVOJKU

Radnici obezbeđenja na aerodromu u Memfisu su priveli, silnički je bacivši na pod, 18-godišnju Hanu Koen, devojku koja je nakon dugogodišnje borbe s kancerom postala invalid.

Hanina majka koja je bila prisutna na aerodromu za vreme dešavanja ovog mučnog incidenta podnela je tužbu protiv članova aerodromskog obezbeđenja u kojoj između ostalog navodi i brutalno ponašanje prema njenoj ćerki koja je sa protezama na nogama jedva pokretljiva.

Slučaj se trenutno nalazi u fazi procesuiranja, a odšteta koju su tužioci tražili za nanesene povrede iznosi 90.000 dolara. Hana je zbog posledica tumora na mozgu i mnogobrojnih operacija koje je pretrpela, delimično izgubila moć kretanja i sluh, a na jedno oko je oslepela.

Ceo događaj na aerodromu bio je isprovociran Haninim ponašanjem jer nije želela da ode u prostoriju gde bi je obezbeđenje detaljno pretreslo, jer se detektor za metal oglasio nakon ulaska u zgradu aerodroma.

Hanina majka tvrdi da su detektor aktivirale nitne na Haninoj haljini, ali obezbeđenje se nije pokazalo kao preterano milostivo, već su bacili Hanu na pod, što je kod devojke proizvelo neverovatan strah i ostavilo psihičke traume, navedeno je između ostalog u tužbi, piše Gardijan.