(VIDEO) LEGIJA SA ROBIJE ŽESTOKO OPTUŽUJE: Čeda Jovanović je tužna figura, koja će još tužnije da završi?!

Milorad Ulemek Legija, nekadašnji pripadnik „zemunskog klana“ i komandant Jedinice za specijalne operacije (JSO), osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića, iz zatvora je zapretio lideru LDP Čedomiru Jovanoviću da će imati tužan kraj

Legija, koji u požarevačkom „Alkatrazu“ izdržava kaznu od 40 godina, u intervjuu za nedeljnik Ekspres, rekao je da je Jovanović tužna figura koja će još tužnije da završi.
Ulemek je tvrdio da je šef LDP od 2000. bio umešan u sve – kako u političke prevare tako i u sve kriminalne radnje.
Prebacivao i drogu

– Čeda je bio glavni organizator prebacivanja 600 kilograma heroina iz trezora Komercijalne banke. Posle su rekli da to nije tačno, ali tačno je. Onda u onom ludilu nije mnogo njih smelo o tome da priča, ali danas je priča mnogo drugačija. Jedan od učesnika u otmici Miškovića je, pogađate – Čeda.
Ko je izvadio Spasojevića iz zatvora? Pa opet Čeda. Ko je smestio Makinoj grupi za ubistvo Buhe? Čeda. Ko je naručio Šljukino ubistvo? Čeda. To je jedna tužna figura, ali u državi Srbiji takvi izgleda opstaju. On je naneo više štete pokojnom premijeru nego svi drugi zajedno. Na kraju ga je i prodao – naveo je Legija.
Jovanović nije želeo da komentariše optužbe koje je Legija izneo na njegov račun.

Kriminolog Boža Spasić: Legiju bi trebalo dodatno ispitati povodom pretnje Jovanoviću

– Ovo jeste pretnja, i to iz zatvora, pa bi tužilac sada mogao da ispita Legiju na bazi ove izjave, kako bi on precizirao šta je mislio kada je rekao sve ovo. Inače, dobro je poznato da je Legija svojevremeno imao kontakte s Jovanovićem i verovatno je od njega dobio neka obećanja koja nisu ispunjena, pa sada pokazuje koliko je razočaran, revoltiran i besan.
Imali su drugarski odnos, a onda se Ulemek odjednom našao na robiji od 40 godina, te sada na bilo koji način želi da se osveti Jovanoviću, ali i još nekim licima – navodi Spasić.