Skinula je šminku i pokazala pravo lice, ali nije mogla ni sanjati da će dobiti ovakve komentare!

Popularna modna blogerica Em Ford, poznatija kao MyPaleSkin skinula je šminku, potpuno ogolila svoje lice, pokazala akne i izložila svoje lice negativnim komentarima.

Naime, ona je u tromjesečnom eksperimentu željela upozoriti na verbalno zlostavljanje koje vlada na društvenim mrežama.
Komentari koje je dobivala od potpunih stranaca bili su šokantni. Govorili su joj da je ružna, neugodna za gledanje, da ne pere lice i da je odvratna. Najgori komentari postali su dio videa u kojem je odgovorila svim “negativcima”, poslala snažnu poruku i utješila osobe koje imaju problema s aknama.

A reakcije su nevjerojatne.

U samo dva dana video je skupio više od milion pregleda, njena priča proširila se internetom brzinom munje i dobila je hiljade poruka zahvale od ljudi koje je dirnula do suza svojom iskrenom reakcijom na ružne riječi koje su joj upućene.

– Željela sam napraviti eksperiment koji će pokazati da društvene mreže postavljaju nerealistična očekivanja pred nas. Navikli smo na lažne slike savršenstva i uspoređujemo se s nerealističnim standardima ljepote i zbog toga je teško zapamtiti najvažniju stvar. Vi ste lijepi. Lijepi ste bez obzira na sve i vjerujte u sebe – poručila je.