ZAŠTO KRIJU OVO ISTORIJSKO OTKRIĆE: Na Marsu pronađena jezera okružena šumom – VIDEO

a li je moguće da voda zaista postoji na Marsu i to u obliku jezera?

Evo šta je NASA do sada otkrila o vodi na Marsu:

Oktobar 2015: Nekadašnja jezera i reke oko kratera Gejl su postojala oko 10.000 godina, što je sasvim dovoljno da se razvije neki oblik života.
Septembar 2015: Tamni tragovi na kamenju Marsa ukazuju na to da mala količna vode i dalje teče na površini crvene planete.
Avgust 2015: Neočekivano veliki nivoi tečne vode otkriveni metar ispod površine Marsa.
Maj 2015: Mars je nekada bio prekriven ogromnim okeanima kao danas Zemlja.
Međutim, NASA do sada nije pronašla značajne dokaze o postojanju vode na površini niti o postojanju i najmanjih oblika života na Marsu.

Ipak, oni koji pretražuju NASA-ine fotografije crvene planete kako bi našli dokaz o postojanju vanzemaljskog života pronašli su znatne količine vode koja bi mogla da podrži život.

Prvi koji je obelodanio to otkriće jeste korisnik Jutjub kanala WhatsUpInTheSky37, koji je o tome objavio snimak.

On je istakao da je pronađeno nekoliko fotografija iz vazduha koje prikazuju zamrznuta ili topla jezera na površini Marsa.

Gledaoci su većinom ubeđeni da to zaista i jesu jezera.

Neki su ukazali na to da oblik i tekstura ukazuju da to jesu jezera sa tečnom vodom iako je u ovom trenutku nebitno da li su ona zamrznuta ili ne.

Na snimcima se čak vidi i da je pejzaž istačkan malim tamnim tačkama koje u neku ruku podsećaju na drveće ili neki drugi oblik vegetacije.

Neki su čak naveli i da se pored jezera mogu videti građevine.

Skot Vering, urednik sajta UFO Sightings Daily, naveo je da su to sve originalni snimci preuzeti sa sajta NASA-e i da na njima ništa nije obrađeno niti menjano.

Možda deluje neverovatno, ali dokaz o postojanju jezera na Marsu je pronađen.

Samim tim što je pronađena velika količina vode, možemo doći do zaključka da se u njoj nalaze i vodene životinje, pa makar to bili i samo mikroorganizmi.

NASA za sada i dalje tvrdi da njeni roveri nisu pronašli značajne količine tečne vode na površini Marsa.

Webtribune.rs