ZLOČIN KAKAV BALKAN NE PAMTI: Ovo su posljednje riječi Luke Č., koji je zaklan zbog djevojke!

Domagoj O. (18) je ubio Luku Č. (19) jučer poslije ponoći u Parku hrvatskih branitelja u loštar Ivaniću. On je nožem prerezao grkljan mladiću nakon svađe oko djevojke. Napadač je poslije toga pobjegao, a žrtva je još uvijek bila živa.

– Pomozite mi, spasite me – bile su posljednje riječi Luke Č.

Luka je uspio da dođe do obližnjeg kafića, ali ga zbog glasne muzike niko nije čuo dok je dozivao pomoć. Njegov drug Danijel je na kraju Lukin glas dok je prolazio parkom. On je vidio veliku lokvu krvi i počeo panično da zove u pomoć, ali Luki nije bilo spasa. Lokalni stanovnici su rekli da je Danijel završio u bolnici narednog dana, zbog pretrpljenog šoka.

– Moglo je biti ubijeno i petoro ljudi, mi to ne bismo primijetili. Bilo je toliko ljudi, a još je u par navrata nestalo struje. Tragediju nismo mogli spriječiti – rekla je lokalna stanovnica.

Gosti kafića krenuli su u potragu za krivcem, nakon što su pronašli Lukino tijelo. Međutim, Domagoj O. je prišao obezbjeđenju i priznao šta je učinio. Oni su ga zavezali i pozvali policajce koji su došli i uhapsili ga. Mještani su bili šokirani tragedijom koja se dogodila na sto metara od njih.

– Mi smo u kafiću pili i pjevali. Muzika je glasno svirala i jedva sam čuo ljude do sebe. Da smo samo znali da je Luka zvao u pomoć, možda bismo ga i uspjeli spasiti – rekao je gost kafića.

Domagoja O. niko nije dobro poznavao, samo su znali da dolazi iz obližnjeg manjeg mjesta i da je išao u srednju školu u Čazmu. Luka Č. je imao djevojku koja ide u srednju školu, a sukob se dogodio upravo zbog nje. Svađa je krenula još u kafiću, zbog čega ih je obezbjeđenje izbacilo iz objekta, otpratilo do njihovih automobila i reklo da idu kući. Obojica su bila pijana, a sukob su nastavili u parku i nisu stali sve dok jedan od njih nije izvadio nož.

(Jutarnji.hr)