“Zvezda Granda” svjedok masakra u Žitištu: “Sa bine sam gledao kako ubica sije smrt”

Žali bože svih onih djevojaka i momaka. To sam mogao biti i ja. Ovaj dan ću slaviti kao drugi rođendan, jer svi koji smo preživjeli trebalo bi da gledamo na to kao da smo se ponovo rodili. Ovo nam je poklon od boga.

Ovako za list „Alo!“ započinje ispovijest pjevač Zoran Bušin, takmičar aktuelne sezone showa „Zvezde Granda“, koji je jedva izvukao živu glavu iz krvavog masakra koji se preksinoć dogodio u selu Žitište nadomak Zrenjanina.

On je pjesmom zabavljao posjetioce „Pile festa“ u kafiću „Makijato“ kad je Siniša Zlatić uletio sa „kalašnjikovim“ i prvo ubio suprugu Dijanu Zlatić i njenu drugaricu, a onda počeo da puca na sve goste koji su se našli oko njega.

Prema Bušinovim riječima, prizor koji je doživio strašniji je od bilo kog horora, da ni najgorem neprijatelju ne bi poželio da nečemu takvom prisustvuje.

“Stajao sam sa bendom na uzdignutoj bini, udaljen svega tri metra od ubice. Jezivo je bilo sa te visine posmatrati zločinca kako ranjava i ubija sve koji su mu se našli na putu. U prvi mah sam pomislio da su u pitanju petarde, i u tom momentu nisam bio svjestan šta se događa, da bih onda vidio pušku u vazduhu i čuo snažan zvuk dva rafala. On je pucao sa visine svojih kukova i okretao se oko svoje ose. Pucnjava je trajala svega tri sekunde. Za tako kratko vrijeme otišlo je nekoliko života. Nas su spasli ljudi koji su sjedeli ispred bine” – sjeća se Bušin kobnog trenutka kada mu je kroz glavu prolazila sestra, koja je takođe bila tu, ali srećom, kako je poslije saznao, otišla je svega nekoliko minuta prije napada.

Ovog vrsnog pjevača najviše je razočarala slaba objezbeđenost festa, kao i spora reakcija policije i Hitne pomoći.

“Policija nije došla tako brzo kao što se priča, a tijelo jedne od ubijenih djevojaka je tek oko pola pet sklonjeno, iako je masakr počeo u jedan sat i 37 minuta po mom satu. Većina ranjenih se privatnim kolima prevezlo do Hitne pomoći, jer bi prije smrt došla po ranjene, nego ambulantna kola. Jednom dječku metak je probušio arteriju na butini, pa su mu kaišem zaustavljali krvarenje, pošto nikog od bolničara još nije bilo. Na kraju ga je neko njegov odvezao u Hitnu” – razočarano i veoma potreseno kaže Bušin koji planira da ne nastupa neko vrijeme dok se ne oporavi od šoka.

(Alo.rs)